Новини
Світловодська

У Світловодську кухарі та кухонні працівники вчилися безпечним методам обслуговування дітей в умовах карантину

Новий навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах міста стартував. Він має свої особливості, адже педагогічним колективам доведеться працювати в умовах складної епідеміологічної ситуації, викликаної розповсюдженням Covid-19. Та не лише педагоги проводили підготовку до роботи в нових умовах, а й роботодавці, які організовують харчування в шкільних їдальнях.

На замовлення роботодавців, у Світловодській філії Кіровоградського обласного центру зайнятості організовано курси цільового призначення для кухарів та кухонних працівників за навчальною програмою «Безпечні методи та прийоми обслуговування дітей у закладах дитячого харчування в умовах карантину».

У перший день курсів до слухачів завітала Інна Бондарець, фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світловодського міського управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області, яка зупинилася на особливостях організації харчування в умовах карантину, вимогах до працівників їдалень та шкільних буфетів. І. Бондарець, виходячи із санітарних норм, дала низку практичних порад щодо розміщення дітей в їдальнях, видачі їжі, а також розрахунків із дітьми. Також пані Інна відповіла на численні питання слухачів.

Під час навчання слухачі ознайомились з основами раціонального та безпечного харчування, заходами щодо запобігання харчових отруєнь, вітамінозберігаючими технологіями виготовлення страв, правилами виробничої санітарії та особистої гігієни.

Сподіваємося, що знання, отримані на короткотермінових курсах, допоможуть персоналу шкільних їдалень створити безпечні умови для харчування дітей та своєї роботи.

Олена Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості