Новини
Світловодська

Рекомендації для населення та працівників підприємств, установ, організацій, щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби – COV1D-I9

Міністерство охорони здоров'я України з метою протидії подальшого поширення коронавірусної хвороби COV1D-I9 під час проведення будівельних робіт в умовах введення карантину на території України пропонує використовувати наступні рекомендації.

Вірус SARS-CoV-2 (збудник COV1D-I9) передасться від людини до людини крапельним шляхом. Краплі розповсюджуються на відстань близько одного метра від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч .

Для запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-І9 слід дотримуватись фізичного дистанціювання (не менше 1-1,5 м), яке направлене на зменшення кількості та тривалості контактів між людьми настільки, наскільки це можливо, в тому числі під час виробничого процесу.

У випадку, якщо дотримуватись дистанції між працівниками неможливо, вони повинні використовувати одноразові медичні маски аби захисні маски, виготовлені самостійно.

Маску слід змінювати кожні 3 години або раніше, якщо вона стала вологою. Заборонено застосовувати одноразові медичні маски повторно. Використання медичних або захисних масок передбачено разом із іншими засобами індивідуального захисту відповідно до робочого процесу.

Обробку рук впродовж дня рекомендовано проводити шляхом миття рук із застосуванням рідкого мила під проточною водою або. У разі відсутності видимого забруднення рук використовувати спиртовмісні антисептики для рук.

У місцях спільного проживання або відпочинку працівників щодня має проводитись вологе прибирання із застосуванням мийних засобів.

Під час прибирання приміщень обов'язково проводиться очищення поверхонь, з якими часто контактують працівники (наприклад, ручки дверей, умивальники). Приміщення мають регулярно провітрюватись. Кожен працівник має користуватись виключно особистими засобами індивідуальної гігієни (рушники, зубна щітка тощо), а також індивідуальним посудом та столовими приборами.

Керівник підприємства:

наказом по підприємству визначає відповідальну особу, яка буде здійснювати на об'єкті контроль за впровадженням заходів з недопущенням поширення коронавірусної хвороби  COV1D-I9:

забезпечує наявність засобів індивідуального захисту (313), антисептичних та дезінфікуючих засобів.

Відповідальна особа:

здійснює щоденний контроль за використанням 313, проведенням дезінфекції, недопущенням до виконання робіт осіб з ознаками гострих респіраторних захворювань;

організовує проведення термометрії - безконтактне вимірювання температури тіла працівників до початку роботи:

забезпечує розрахунковий запас засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів для працівників на об'єкті будівництва, розміщення в санітарно-побутових приміщеннях на будівельних майданчиках, диспансерів для антисептиків та їх регулярне заправлення:

забезпечує контроль над прибиранням та щоденною дезінфекцію санітарно-побутових приміщень та поверхонь в місцях спільного  користування працівників;

інформування керівника щодо появи респіраторних симптомів у працівників та необхідності їх самоізоляції.

Працівники:

дотримуються дистанціювання та безконтактного привітання:

дотримуються гігієни рук;

дотримуються етикету кашлю (у одноразову серветку або згин ліктя);

дотримуються респіраторної гігієни (не торкаються руками обличчя, рота та носа);

У разі підвищення температури тіла або погіршення самопочуття та появи респіраторних симптомів (таких як нежить, біль в горлі, кашель) під час виконання робочих обов'язків негайно інформують відповідальну особу.